Kläder för återbruk och second hand

Det har blivit allt mer populärt att handla på second hand. Så är fallet både när det kommer till möbler, böcker och även kläder. Här får du läsa mer om det här med kläder och återbruk.

En möjlighet att förändra sin livsstil

Det är aldrig försent att förändra sin livsstil och ett första steg kan vara att man helt enkelt börjar köpa skor, kläder och andra textilier på second hand. En förändrad livsstil kan man vilja ha av flera anledningar. Kanske vill man bara göra miljön och sin plånbok en tjänst.

Fördelar med att köpa kläder på second hand

Det finns faktiskt väldigt många fördelar med att köpa kläder på second hand och en av dem är såklart att man gör miljön en tjänst. När kläder och textilier återbrukas behöver inte lika mycket sådant skapas.

En annan fördel med att köpa kläder på second hand är att man sparar en hel del pengar. I regel kan man köpa fräscha plagg för bara ett par kronor och samma sak gäller för linne och gardiner.

Om man gillar lite mer unika plagg är återbruk också ett bra ställe att leta på. Där finns både äldre och nyare plagg som inte så många har.

Att tänka på när man köper kläder begagnade

När man köper kläder begagnat får man vara beredd på att de är använda sedan innan. Kläderna är i regel i bra skick men det kan finnas visst slitage. Det är också bra att kolla igenom plaggen så att det inte är hål i dem. Ibland kan sådana saker missas innan plaggen hängs ut i second hand butiken. Man bör också se upp lite med fläckar.

När man köper kläder begagnat kan det vara klokt att tvätta dem innan man använder dem. På så sätt får man bort eventuell smuts och annat om plaggen inte är rena vid köpet.