Designa kläder med eget tryck

Nu inför EM-gruppställningen i fotboll finns det många fans som vill designa sina egna tröjor, här kommer lite tips och information. Få saker är så personliga som egendesignade kläder eller accessoarer. Om du är trött på de stora klädkedjornas utbud och vill ha något som känns mer unikt kan du skapa det själv. Det finns många tillfällen när egendesignade saker kommer väl till pass. Här nedan får du förslag på några av dessa.

För eget bruk

Att designa sina egna kläder är det bästa sättet att skapa sig en unik stil. Om du saknar sykunskaper kan du enkelt skapa en egen design med hjälp av ett tryck. Kanske har du en logga eller ett coolt mönster som du vill trycka på kläder eller accessoarer. Det finns många företag som sköter tillverkningen av plagget. Allt du behöver göra är att designa själva trycket.

För kompisgänget eller föreningen

Att skapa ett eget tryck är även perfekt om ni är en grupp. Egendesignade kläder med ett tryck ökar gruppidentiteten. Detta kan exempelvis vara vid särskilda tillfällen, exempelvis svensexor och möhippor, eller för föreningar och organisationer. Trycket kan exempelvis vara en logga, ett citat eller bild som symboliserar gruppen eller händelsen.

Som present

Att ge bort ett egendesignat klädesplagg är en mycket personlig present som uppskattas av många. Det kan antingen vara ett vackert tryck eller varför inte en bild. Våga vara kreativ och skapa en riktigt personlig present.

Som affärsidé

Om du är riktigt bra på att designa kläder och tryck kan du tjäna pengar på det. Börja med att trycka upp några få plagg eller föremål med din egna design och försök därefter få feedback på produkterna. Börja i liten skala och se om det finns någon efterfrågan på produkterna. Du kan exempelvis ge några plagg till familj och vänner och be dem bära dem. Om ni märker att många frågar efter var de kommer ifrån kan det kanske vara en idé att testa och starta en webbshop med produkterna.